Veelgestelde vragen

Vraag: op de kaart wordt ook gevraagd om een bedrijfstempel. Deze stempel hebben we niet.

Antwoord: het noteren van de bedrijfsnaam is ook afdoende. Volgende jaar zullen de gebruiksregels worden aangepast met ‘het compleet invullen’ met ‘organisatie stempel of -naam’.

NB Voor vrijwilligersorganisaties is de stempel vanuit de gemeente met ‘vrijwilligers bedankt’ ook afdoende.

Vraag: ik wil mijn Regiokracht kaart graag digitaliseren; hoe werkt dat?

Antwoord: de Regiokracht kaart kan je digitaal maken en toevoegen aan bijvoorbeeld de ‘Stocard app’ uit de appstore.

De volgende stappen doorloop je dan.

 1. Downloaden van de Stocard app uit de app store van uw smartphone.
 2. Openen van de Stocard app.
 3. Toevoegen van de kaart. Klik op de ‘+’ rechtsboven.
 4. Op het scherm ‘Card toevoegen’. Klik op ‘Andere kaart’.
 5. Bij het scherm ‘streepjes code van je kaart’. Kies voor ‘Handmatig invoeren’.
 6. Op het scherm ‘klantnummer & winkelnaam’. Voer in: Regiokracht & 0000 + ‘Opslaan’.
 7. Klik op ‘notities’. Foto’s voorkant toevoegen & foto achterkant toevoegen.
 8. Kies bron ‘camera’. Maak twee passende foto’s. Een van de voorkant en een van de achterkant. Kies ‘gebruik foto’.
 9. Bij ‘move & scale’. Draai en maak de foto ‘passend in het rechthoekige kader’ met twee vingers op het scherm van uw smartphone + ‘bewaar’.
 10. Herhaal de stappen voor de achterkant met de naw – gegevens en je pasfoto(’s).
 11. Vul optioneel nog een persoonlijke aantekening in bij ‘notities’.
 12. Klik op ‘aanpassen’ en ‘maak of verander’ het ‘card plaatje’ door nog een foto te maken van de voorkant van de kaart gericht op de tekst ‘Regiokracht 2020’ + klik op ‘opslaan’.
 13. Bij het winkelen klikt u op de Regiokracht kaart in de Stocard app en laat u deze zien aan de winkelier/ het restaurant. Eventueel zoeken op alfabetische volgorde bij de ‘R’ van Regiokracht.
 14. Desgewenst laat u ook uw naw – gegevens en pasfoto zien in de ‘Notities tab’.
 15. Klik op het pijltje naar beneden linksboven van uw scherm om weer terug te gaan naar uw overzicht met ‘loyaliteitskaarten’.

Veel plezier van de digitale Regiokracht kaart J

Vraag: ik heb een Regiokracht kaart voor gemeente Medemblik. Kan ik deze ook in Hoorn gebruiken? Krijg ik daar ook korting?

Antwoord: in 2020 kan je de regio Medemblik kaart alleen bij winkels in de Regio Medemblik gebruiken.

De deelnemende winkels voor Medemblik staan onder de tabblad Medemblik op site. https://regiokracht.nl/winkels-medemblik/

Je kan eventueel nog wel een Kaart voor Hoorn bestellen. https://regiokracht.nl/bestellen/

Vraag: kunnen we de regiokracht kaart ook cash laten betalen door de penningmester van onze vereniging?

Antwoord: uitgangspunt is dat je na je bestelling een e-factuur krijgt per-email. Deze kan je betalen via de bank maar je kunt ook cash betalen. We maken dan een praktische afspraak voor de betaling. Altijd na de levering van de kaart.

Vraag: wij kregen in het verleden elk jaar de kaart via de personeelsvereniging. Maar nu niet meer. Ik zou de kaart wel graag weer ontvangen?

Antwoord: vraag of de afdeling personeelszaken van je bedrijf waar je werkt de aanschaf opnieuw wil coördineren. De kaart hoeft echter niet ‘officieel door een bedrijf’ gekocht te worden. Het kan ook via de personeelsvereniging of via een contactpersoon via personeelszaken op basis van eigen initiatief. Een contactpersoon coördineert en regelt het voor de groep en verzorgt de telling en de betaling.

De andere optie is dat de afdeling personeelszaken of het secretariaat alsnog weer de aanschaf regelt voor alle medewerkers.

Als laatste optie kan je altijd op individuele basis als particulier de kaart aanschaffen. Zie hiervoor de informatie bij prijzen en bestellen.

Vraag: de minimale kosten van de kaart zijn € 10,00. Daarbij komt nog porto kosten ter hoogte van de tarieven van POSTNL. Betekent dit dat ik net zo goed 2 kaarten kan bestellen?

Antwoord: klopt; de minimale kosten van een bestelling is € 10,-. Omdat de kaart voor particulieren €5,- kost kunt u voor € 10,- voor hetzelfde geld 2 kaarten bestellen. Bijvoorbeeld voor een ander familielid, buur of gezinslid.

Voor organisaties, bedrijven en verenigingen is het gunstig om minimaal 5 kaarten te bestellen omdat de prijs van de kaart € 1,95 is. Ze kunnen de kaart dan bijvoorbeeld aan collega’s geven.

Vraag: Ik heb een regiokracht kaart ontvangen en hierop staat dat er een pasfoto van mijzelf en iemand anders. Klopt het dat alleen degenen op de foto's gebruik mogen maken van de kaart?

Antwoord: Dat klopt inderdaad. Het is een persoonlijke kaart met als het ware één introducee. Het is wellicht mogelijk om nog een kaart op te halen of zelf wat kaarten bij te kopen als particulier.